Månedens udfordring: Digitale, grønne og store udviklingsmuligheder

Energi, data, elektrificering og mere fart på uddannelsen af teknikere. Det er fire af de store faktorer, som Kemp & Lauritzen vil arbejde for i den kommende tid. Det fortæller nyudnævnt direktør for forretningsudvikling Anne Lautrup Jepsen.

”Vi har lige lanceret en ny strategi, der sætter fokus på løsninger, der skal sætte skub i vores kunders grønne omstilling. Det omfatter indsatser og løsninger inden for energi, data og reduktion af CO2 fra bygninger”, fortæller Anne Lautrup Jepsen. Foto: Kemp & Lauritzen..

”Vi skal være vores kunders foretrukne grønne og digitale samarbejdspartner, fordi det er det, vores kunder efterspørger. Og fordi data, energioptimering, installatører og den grønne omstilling hænger uløseligt sammen”, fortæller Anne Lautrup Jepsen.

Hun er nyudnævnt direktør for forretningsudvikling efter at have fungeret som chef for nogle af de samme områder de sidste fem år. Hendes nye ansvarsområder omfatter blandt andet strategi, opkøb, digitalisering, produkter & ydelser, kundeprogram og alt, hvad der vedrører kommerciel udvikling.

Læs også: Månedens udfordring: Det digitale, det bæredygtige og det fleksible

”Vi har lige lanceret en ny strategi, der sætter fokus på løsninger, der skal sætte skub i vores kunders grønne omstilling. Det omfatter indsatser og løsninger inden for energi, data og reduktion af CO2 fra bygninger”, fortæller hun.

Vi skal gøre os attraktive
Fokus på den grønne omstilling medfører ifølge Anne Lautrup Jepsen også et stærkt fokus på ’at udbygge kapaciteten af teknisk arbejdskraft’.

Om Anne Lautrup Jepsen

• Aktuel position: Direktør for forretningsudvikling, Kemp & Lauritzen.
• Uddannelse: Bachelor i communications, Aalborg Universitet; MA i corporate communications, Aarhus Universitet og HD i finansiering, CBS.
• Erhvervserfaring: Mere end 10 års erfaring med udvikling af marked, strategier og forretning hos Rambøll Management Consulting samt Kemp & Lauritzen.

”Det gælder både i Kemp & Lauritzen og i branchen generelt. Beregninger fra Green Power Denmark og regeringen viser, at vi vil mangle tæt på 100.000 faglærte i 2030 - og det bliver en udfordring i forhold til den grønne omstilling. Vi vil gerne bidrage til, at flere både unge og deres forældre får øjnene op for de fantastiske karrieremuligheder, der ligger i den tekniske branche”, fortæller hun og lister en lang række idéer.

Idéerne spænder fra at forsøge at inspirere forældre til at tale positivt om erhvervsuddannelserne, når de taler med teenagere hen over spisebordet over at inddrage mennesker med handicap eller straffeattester til at lokke flere kvinder til teknik-branchen.

Læs også: Månedens udfordring: Mangel på arbejdskraft kræver tæt daglig ledelsesopfølgning

”Vi arbejder meget med at gøre Kemp & Lauritzen til en god arbejdsplads også for kvinder. Det handler om praktiske ting som arbejdstøj, ordentlige toiletfaciliteter på byggepladserne, bevidst markedsføring, sprogbrug i hverdagen, værktøjets vægt og meget mere”, fortæller hun og tilføjer: ”Udover de spændende specialistkarrieremuligheder, har vi mange lederudviklingsmuligheder i teknikbranchen”.

Digitalt og grønt hænger sammen
Hun fremhæver, at uden digitale dataløsninger er der ingen grøn omstilling: ”Hvis bygningsmassen skal reducere energiforbruget, så kræver det indsigt ved hjælp af dataopsamling. Uden data kan vi ikke sætte ind de rette steder. Det handler om målere, sensorer, IoT, kunstig intelligens med mere, så vi kan optimere energiforbruget. Data skal fanges og opsamles i digitale platforme, hvor de kan blive struktureret og give anledning til intelligente handlinger”.

Det handler ifølge Anne Lautrup Jepsen også om prædiktiv vedligehold, hvor anlæg bliver serviceret efter behov – hverken for meget eller for lidt. Det øger oppetiden og forebygger dyre nedbrud og unødvendigt energiforbrug.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om bæredygtighed april 2023

Relateret indhold

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

24.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne har mistet sit største medlem

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

21.06.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

20.06.2024Geovent

Sponseret

Besøg fra vores tætte samarbejdspartner ITEK: Fokus på NATO og forsvarsprojekter

20.06.2024Installator.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

20.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne: God dag for famlieejede virksomheder

20.06.2024Installator.dk

Bravida henter erfaren profil til regional direktør-stilling

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle