Ny kursusmodel løser problemer for erhvervslivet

Med en fleksibel kursusmodel gør Aarhus Maskinmesterskole det muligt at opnå nødvendige autorisationer inden for køling, samtidig med at man kan varetage sit arbejde.

Forløbet er komprimeret fra fem ugers skoleophold til to adskilte uger med mellemliggende hjemmearbejde. Undervisningen begynder midt på eftermiddagen og slutter om aftenen i stedet for at foregå i arbejdstiden. Aarhus Maskinmesterskole har vendt op og ned på normalen i forbindelse med sit kategori 2 kølekursus, og det er noget, der bliver vel modtaget blandt kursisterne.

”At kurset er struktureret på den her måde betyder først og fremmest, og jeg kan få en masse småting af vejen hver dag, så mit kursusforløb hverken går ud over virksomheden, mig selv eller kunderne. Under tidligere kurser har opgaverne hurtigt hobet sig op, men nu kan jeg få de vigtigste ting overstået hver dag inden kursusstart,” fortæller Jan Svendsen, der er servicetekniker hos varmepumpeproducenten Viessmann.

Også elektriker Jan Flemming Neimann fra Harridslev Smede- og Maskinforretning ser fordele ved kursusmodellen og lægger i særlig grad vægt på, at det samlede undervisningsforløb er væsentligt kortere end normalt.

”Jeg tror, det har reddet min chefs nattesøvn et par gange, at han kan ringe efter mig, når behovet opstår i kursusperioden. Derudover har det stor betydning, at kurset er komprimeret til kun at vare to uger. Vi er et lille firma, der altid har travlt, så fem uger er rigtig lang tid at være væk,” siger han.

Efterlyst af virksomhederne
Baggrunden for kursusmodellen er et ønske fra en lang række virksomheder, der oplever problemer og unødvendige udfordringer i forbindelse med at sende deres medarbejdere på autorisationsgivende AMU-kurser, når disse varer fem uger og er placeret i arbejdstiden. Det fortæller projektingeniør Karsten Tügel fra Aarhus Maskinmesterskoles videncenter.

At undvære nøglemedarbejdere igennem længere tid vil altid være et problem. Derfor har erhvervslivet efterlyst et forløb, der er kortere og placeret på et senere tidspunkt af dagen end den traditionelle model, og det har vi selvfølgelig lyttet til,” siger han.

Ideen kan udbredes
Kølekurset på Aarhus Maskinmesterskole består af to ugelange moduler med undervisning alle hverdage fra 15 til 21. Modulerne er adskilt af minimum en enkelt uge, hvor kursisterne er tilbage i deres respektive virksomheder. Kurset er rettet mod vvs- og elinstallatører, elektrikere, vvs’ere, smede, hårde hvidevaremontører, vedligeholds- og driftsansvarlige samt andre personer, der har kontaktflade med drift og vedligehold, hvor der findes mindre køle- og luftkonditioneringsanlæg med kølemiddelfyldninger på op til 2,5 kg. Autorisationen til at udføre arbejdet korrekt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt opnås således kun ved at gennemføre et godkendt kursus.

Karsten Tügel fra Aarhus Maskinmesterskole fortæller desuden, at videncentret er åbent for at kopiere modellen fra kølekurset til andre kurser, hvis det skulle blive relevant.

”Principielt udbyder vi alt i forhold til kundernes ønsker. Videncentret er netop oprettet for at samarbejde med erhvervslivet, så hvis andre har lignede ønsker inden for områder knyttet til maskinmesteruddannelsen, hører vi gerne fra dem,” siger han.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

08.05.2024Geovent

Sponseret

Casestory: Geovent udsugningssystem beskytter brandmænd på brandstationen i Rosbach, Tyskland.

01.05.2024Genvex

Sponseret

Caspers energirenoverede huset fik perfekt indeklima

01.05.2024Geovent

Sponseret

Nyt produkt: GT Ultra Svejse- og slibebord!

24.04.2024Geovent

Sponseret

Geovent har opnået patent på ESA arm

23.04.2024Genvex

Sponseret

Sådan bygges et ventilationsanlæg

15.04.2024Genvex

Sponseret

"Jeg vil gerne have et ventilationsanlæg – men hvad med elregningen?"

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde