Nyt Nordea-domicil er klar til indflytning

Efter tre års byggeri står Nordeas nye bygningskompleks i Ørestaden i København snart klar til indflytning. Byggeriet omfatter blandt andet et af Nordens største datacentre.

Inden for den nærmeste fremtid kan 2.500 af Nordeas medarbejdere se frem til at flytte ind i to sammenhængende bygninger á 46.000 m2. Foto: Henning Larsen Architects.

I 2013 indgik MT Højgaard en aftale med Nordea Ejendomme om opførelsen af et nyt domicil til Nordea Bank i Ørestad med plads til 2.500 medarbejdere og cirka 250 gæster.

Nu er det store bygningskompleks tæt på at være afsluttet, og det vækker opsigt i landskabet – både arkitektonisk og konstruktionsmæssigt.

Læs også: Nyt system skal gøre det nemmere for virksomheder at anmelde arbejdsskader

Projektet omfatter to sammenhængende bygninger på cirka 46.000 m2 samt cirka 14.000 m2 kælder:

”I danske størrelsesforhold er det jo et ret kompliceret og udfordrende byggeri i forhold til f.eks. det store datacenter på cirka 5.000 m2 og installationsydelser”, siger Pece Angelovski, fra MT Højgaard til Bygge & Anlægsavisen, og fortæller yderligere, at man har mødt flere udfordringer i forbindelse med færdigprojekteringen, men at det hele har vist sig at lykkes i sidste ende.

Prestigefyldt byggeprojekt
For MT Højgaard er byggeprojektet et prestigefyldt og særligt et af slagsen, der blandt andet stiller specielle krav til bæredygtighed og facader.

Således opnår Nordeas nye domicil den højeste score, platin, i den internationale miljø-certificeringsordning LEED:

”For at optimere energiforbruget er tag og delvist også ovenlys dækket af solceller, og der er en vandtank på 325 m3 til at opsamle vand, som anvendes i forbindelse med vanding og toiletskyl”, siger Pece Angelovski til Bygge & Anlægsavisen.

Læs også: Håndværksrådet: Boligjobordningen sikrer os mod sort arbejde

Et byggeri med udfordringer
Ifølge Pece Angelovski har en af de helt store udfordringer ved byggeriet været det, der undertiden kaldes for et trade floor:

”Arbejdet med det såkaldte trade floor, det store og høje atrium i midten, har været omfattende. Det er et af Nordens største trader floors med eget datacenter til cirka 650 mand, hvoraf omkring 350 skal sidde i atriet under de mest optimale forhold, hvilket selvfølgelig giver udfordringer i forhold til blandt andet dagslys og ventilation”, siger han til Bygge & Anlægsavisen.

I forbindelse med bygningens trade floor har man udviklet et specielt og nyt friskluftssystem, der via perforeret gulv blæser frisk luft ind for at opnå et optimalt indeklima og undgå kuldenedfald. Her er også bordene specialkonstruerede, så der blæses frisk luft ind bag computerskærmene.

Læs også: Smarte vandhaner giver tårnhøje besparelser

I forbindelse med det omfattende byggeprojekt har MT Højgaard desuden benyttet sig af VDC og BIM, der er digitale værktøjer, som kan simulere og give overblik over et byggeri med 3D-modeller.

Her har virksomheden anvendt værktøjerne til selve projekteringen, 3D-modeller af udgravninger, visuel præsentation til underentreprenører samt kollisionskontroller med mere undervejs i byggeprocessen.

- EL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle