Sikkerhedsstyrelsen åbner for erstatninger efter solcelle-bommert

De virksomheder, der er blevet ramt af Sikkerhedsstyrelsens fejlagtige forbud mod fem typer solcelle-invertere, kan måske se frem til økonomisk kompensation.

Sikkerhedsstyrelsen trak torsdag et forbud mod salg af fem typer solcelle-invertere tilbage..

Sikkerhedsstyrelsen trak torsdag et forbud mod salg af fem typer solcelle-invertere tilbage. Begrundelsen er, at der alligevel ikke er dokumentation for, at inverterne udgør en sikkerhedsrisiko, som styrelsen ellers meldte ud i november. Samtidig åbner Sikkerhedsstyrelsen for, at de virksomheder, der har lidt tab i forbindelse med det fejlagtige forbud, kan få erstatning.

Læs også: Salgsforbud mod solcelleinvertere annulleres

Pressechef ved Sikkerhedsstyrelsen Dorthe G. Rasmussen siger til Licitationen, at parter, som mener, at de har haft ekstraomkostninger på grund af salgsforbuddet må opgøre og dokumentere deres økonomiske krav, og at der så vil ske en individuel vurdering.

Sure leverandører
Den mulighed vil en række virksomheder, ifølge Ingeniøren, benytte sig af. Virksomhederne Grøn Sol, Spar Solar, KM Solar og Blue Solar er alle ved at opgøre, hvad forbuddet mod salget af specifikke invertere har kostet. 

Claus Hybel, der er medindehaver af virksomheden Grøn Sol i Svendborg, mener at virksomhedens rennomé har fået skræmmer på grund af Sikkerhedstyrelsens fejl. Han blev i november blacklistet, fordi han ifølge Sikkerhedsstyrelsen var leverandør af livsfarlige installationer.

”Vi er blevet bestormet af kunder, som naturligt nok blev utrygge, og det har været svært at forklare, at Sikkerhedsstyrelsen har været på tynd is og har truffet en fejlagtig beslutning. Det har en enorm betydning for vores renommé, og vi har efterfølgende måttet forsvare os selv over for kommuner og andre offentlige kunder, som stempler os, fordi vi dukker op på Google med advarsler. Advarsler som er baseret på en fejl fra Sikkerhedsstyrelsen. Det er meget stærkt kritisabelt, og det forsvinder jo ikke bare lige”, siger Claus Hybel.

Tekniq: Bør styrke kvalitetssikring
Hos Tekniq mener man også, at det er yderst problematisk, at Sikkerhedsstyrelsen på et forkert grundlag har skabt utryghed, dårlig omtale på markedet og unødige omkostninger.

Læs også: Fagfolk skriver: Solceller: Er vores lavspændingsnet parat 

”Sikkerhedsstyrelsen skal være eksponent for sikkerhed, kvalitet og valide oplysninger. Som branche skal vi kunne have tillid, og derfor må en sag som denne ikke gentage sig. Forbrugere, installatører og producenter har brugt rigtig meget tid og besvær på denne sag, siger Niels Jørgen Hansen, der er administrerende direktør i Tekniq, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at fejlen må give anledning til, at Sikkerhedsstyrelsen styrker kvalitetssikringen.

Opdateret 11-2-2014

-LA

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle