Skoleklasse besøger virksomhed for at skabe tættere bånd

7A fra Langå Skole har besøgt automations- og ingeniørvirksomheden Unimec. Virksomhedsbesøget er i direkte forlængelse af indsatsen for at skabe opmærksomhed om håndværker- og erhvervsuddannelserne.

7A fra Langå Skole har besøgt automations- og ingeniørvirksomheden Unimec. Virksomhedsbesøget er i direkte forlængelse af indsatsen for at skabe opmærksomhed om håndværker- og erhvervsuddannelserne. Foto: Unimec. .

Sidst Lasse Taulborg Madsen bød uddannelsesvejleder fra UU Randers, Anni Hansen, og hendes kolleger indenfor i produktionshallerne i Langå, var det på invitation af Unimec direktøren. Formålet var at skabe opmærksomhed hos kommunens uddannelsesvejledere om den lærlingemangel som prægede, og fortsat præger, danske produktionsvirksomheder.
Nu har Anni Hansen igen været på besøg hos automations- og ingeniørvirksomheden. Denne gang i selskab med 7A fra Langå Skole.

”Som så mange andre danske virksomheder oplevede vi, og oplever fortsat, at det var svært at finde lærlinge og at tiltrække kvalificerede fagfolk, fordi samfundet fortæller de unge, at de kun kan blive til noget, hvis de går på gymnasiet. Hos Unimec vil vi gerne hjælpe til med at gøre op med nogle af de fordomme, der er om håndværker- og erhvervsuddannelserne, og vi er derfor ualmindeligt begejstrede for, at skolen henvendte sig til os”, siger Lasse Taulborg Madsen, som henviser til, at arrangementet denne gang skete på foranledning af uddannelsesvejlederen.

At besøge de lokale virksomheder og høre om de ansattes uddannelses- og karrierevej har vist sig særdeles brugbart i uddannelsesvejledningen, fortæller Anni Hansen:

”Unge og deres forældre tror de ved, hvad de fleste laver i deres jobs. Min erfaring er dog, at det ikke altid flugter særligt godt med virkeligheden. Det er meget vigtigt for os i uddannelsesvejledningen at vise dem det brede spektrum af uddannelses- og karrieremuligheder, vi har i Danmark, så eleverne kan tage deres valg på et så oplyst grundlag som muligt”, siger Anni Hansen, der har mere end femten år bag sig som UU-vejleder i Randers Kommune. Hun tilføjer:

”Derfor er det meget givtigt for eleverne at møde fagfolk som Unimec-folkene i virkeligheden, så de kan høre om deres uddannelses- og karrierevalg, hvilke beslutninger der lå bag, hvad det har ført med sig af karrieremuligheder, og hvad det har betydet for deres liv. Det giver os et langt mere håndgribeligt og virkelighedsnært grundlag at vejlede de unge ud fra. Eleverne har i dag erfaret, at mange af medarbejderne hos Unimec, har startet deres karriere gennem en erhvervsuddannelse".

Læs også: Individuel støtte til unge viser lovende resultater

Siden Unimec i 2021 inviterede vejlederne fra UU Randers på besøg, er der også fra politisk hold kommet mere fokus på at få de unge til at søge mere jævnbyrdigt blandt de gymnasiale samt erhvervs- og fagrettede uddannelser. Det glæder begge parter, som også har kunne se og mærke effekten af både den lokale og nationale indsats.

”Vi har i Randers Kommune oplevet en lille stigning i søgningen til erhvervsuddannelsen, men det er særligt i forståelsen af de forskellige ungdomsuddannelser, at vi kan mærke en positiv forskel. Virksomhedsbesøg vil fortsat være en fast del af vores program, hvis de ellers åbner dørene for os, selvfølgelig”, siger Anni Hansen.

”Det er blevet væsentligt nemmere for os at få kvalificerede lærlinge ind, så det er vi naturligvis meget glade for. Der skal ikke en stor indsats til for at gøre en forskel, og vi kan kun anbefale, at endnu flere virksomheder arbejder tæt sammen med uddannelsesvejlederne i Grundskolen og eventuelt inviterer de unge indenfor. Det betaler sig”, siger Lasse Taulborg Madsen.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle