Tilstandsrapporter skal vejlede og ikke vildlede

Tekniq Arbejdsgiverne er tilfredse med beslutningen om at ændre på tilstands- og eleftersynsrapporterne, så de bliver lettere for boligejere og -sælgere at forstå og bruge.

Fra den 1. oktober skal tilstandsrapporter forenkles, så boligejere vil have lettere ved at forstå dem..

Sikkerhedsstyrelsen har netop offentliggjort, at man fra den 1. oktober ændrer de rapporter, der udarbejdes ved huseftersyn. Tanken er, at de nye rapporter skal give køberne et bedre indblik i husets tilstand og en større forståelse af, hvor der er behov for at udbedre fejl eller ulovlige bygningsindretninger – både nu og på sigt.

”Vi glæder os over det nye system. Det er især positivt, at man med de nye rapporter gør det lettere for forbrugerne at læse og forstå indholdet.  På den måde forventer vi, at det nye system både vil tydeliggøre, hvor alvorlige fejlene er, og hvor hurtigt der er behov for at reagere på dem”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Ændringerne betyder blandt andet, at de tidligere K1-, K2- og K3-betegnelser forsvinder fra tilstandsrapporter og eleftersynsrapporter og erstattes af symboler.

Læs også: Beboersamarbejde skaber gode renoveringsprojekter

”Helt generelt er det fornuftigt at gennemføre disse forenklinger. For selvom rapporterne jo primært skal henvende sig til forbrugere, så ligner de i dag mere rapporter rettet mod fagfolk”, siger underdirektøren og uddyber:

”Det har til tider vanskeliggjort dialogen mellem sælger og køber, men også når man ville bestille en fagmand til at udbedre fejlene. Det problem gør det nye system op med – og særligt for eleftersynsrapporterne er det en gevinst, at vi fremover får et vurderingssystem, der gør det enklere for forbrugerne at forstå risikoen ved de forskellige skader”.

Han håber, at gennemskueligheden i de nye rapporter vil bidrage til, at flere fejl bliver udbedret og at sikkerheden i bygningerne bliver bedre.

”Desværre er der jo ikke en pligt til at få ordnet fejlene, men vi håber, at mere gennemskuelige rapporter kan understrege behovet for at udbedre særligt de ulovlige fejl i f.eks. bygningernes el- og VVS- installationer. Nu gælder det så om at få uddannet de byggesagkyndige, så de er klar, når den ny ordning træder i kraft til oktober”, siger Simon O. Rasmussen.

 - HCL

Installator.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

01.05.2025Avidenz A/S

Sponseret

Arbejdstilsynet har fokus på regler og praksis for eftersyn af tekniske hjælpemidler

01.05.2025Coromatic A/S

Sponseret

Datacentre er en sårbar og kritisk infrastruktur

01.05.2025Installator.dk

VVS´25: Grundfos klar med app-styrede pumper

01.05.2025Installator.dk

Koble etablerer sig i Midtjylland med optagelse af AC i Vejle

30.04.2025Installator.dk

AO overtager webshop fra VVS-eksperten

29.04.2025Installator.dk

Københavns Kommune skifter til intelligent LED: 160.000 armaturer udskiftes

28.04.2025Belimo A/S

Sponseret

Mød Belimo på VVS’25, hvor vi fejrer 50 år med god energi

28.04.2025Installator.dk

Analyse: Virksomheder føler sig dårlig behandlet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Eaton Electric Danmark
Seminar
Teknisk seminar om 3 fasede UPS - Brøndby

Eaton inviterer til teknisk seminar om 3 fasede UPS. Bliv klogere på hvordan du designer fremtidens UPS-løsninger til bygninger, sundhedssektoren, industrien og datacentre.

Dato

06.05.2025

Tid

07:30

Sted

Gammelager 14, 2605 Brøndby (Hos Solar)

Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
🔧 TEKNISK BASISKURSUS varmepumper 🔧

Kurset giver dig kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper - både jordvarme og luft-til-vand varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver.

Dato

06.05.2025

Tid

08:30

Sted

Vølund Varmeteknik Industrivej Nord 7B 7400 Herning

Dansk Standard
Kursus
El-sikkerhed, diplomkursus - 2 dage

Over 2 dage giver kurset et godt kendskab til lovgivning og standarder indenfor elektrisk sikkerhed, og til hvordan kravene efterleves i praksis.

Dato

06.05.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Kolding Kokholm 2 6000 Kolding

Danvak
Kursus
Linjetabsberegning med HEAT2, Grundkursus

Kuldebroer kan have væsentlig betydning for bygningers energiforbrug, og i værste fald kan de medføre kondens og risiko for svamp og skimmel i konstruktioner og på overflader.

Dato

07.05.2025

Tid

08:30

Sted

Teknologisk Institut - Aarhus

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Kvalitet, sikkerhed og miljø (EL)

Få kvalitet, miljø og sikkerhed til at gå op i en højere enhed.

Dato

07.05.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Schneider Electric A/S
Messe
ROBOTBRAG 2025! Prep din virksomhed med robotter

Find inspiration til, hvad der kan lade sig gøre med AI og robotteknologi – og hvordan du bedst forbereder din virksomhed til fremtiden. Kom til ROBOTBRAG – inklusiv DIRA Business – hos Teknologisk Institut i Odense

Dato

08.05.2025