Tilstandsrapporter skal vejlede og ikke vildlede

Tekniq Arbejdsgiverne er tilfredse med beslutningen om at ændre på tilstands- og eleftersynsrapporterne, så de bliver lettere for boligejere og -sælgere at forstå og bruge.

Fra den 1. oktober skal tilstandsrapporter forenkles, så boligejere vil have lettere ved at forstå dem..

Sikkerhedsstyrelsen har netop offentliggjort, at man fra den 1. oktober ændrer de rapporter, der udarbejdes ved huseftersyn. Tanken er, at de nye rapporter skal give køberne et bedre indblik i husets tilstand og en større forståelse af, hvor der er behov for at udbedre fejl eller ulovlige bygningsindretninger – både nu og på sigt.

”Vi glæder os over det nye system. Det er især positivt, at man med de nye rapporter gør det lettere for forbrugerne at læse og forstå indholdet.  På den måde forventer vi, at det nye system både vil tydeliggøre, hvor alvorlige fejlene er, og hvor hurtigt der er behov for at reagere på dem”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Ændringerne betyder blandt andet, at de tidligere K1-, K2- og K3-betegnelser forsvinder fra tilstandsrapporter og eleftersynsrapporter og erstattes af symboler.

Læs også: Beboersamarbejde skaber gode renoveringsprojekter

”Helt generelt er det fornuftigt at gennemføre disse forenklinger. For selvom rapporterne jo primært skal henvende sig til forbrugere, så ligner de i dag mere rapporter rettet mod fagfolk”, siger underdirektøren og uddyber:

”Det har til tider vanskeliggjort dialogen mellem sælger og køber, men også når man ville bestille en fagmand til at udbedre fejlene. Det problem gør det nye system op med – og særligt for eleftersynsrapporterne er det en gevinst, at vi fremover får et vurderingssystem, der gør det enklere for forbrugerne at forstå risikoen ved de forskellige skader”.

Han håber, at gennemskueligheden i de nye rapporter vil bidrage til, at flere fejl bliver udbedret og at sikkerheden i bygningerne bliver bedre.

”Desværre er der jo ikke en pligt til at få ordnet fejlene, men vi håber, at mere gennemskuelige rapporter kan understrege behovet for at udbedre særligt de ulovlige fejl i f.eks. bygningernes el- og VVS- installationer. Nu gælder det så om at få uddannet de byggesagkyndige, så de er klar, når den ny ordning træder i kraft til oktober”, siger Simon O. Rasmussen.

 - HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle