Uautoriseret arbejde er fortsat et problem

Falske reklamer og uautoriseret arbejde er stadig et stort problem inden for el, vvs og kloak. Helt konkret har der været 227 anmeldelser om autorisationssnyd i 2012, viser tal, som Sikkerhedsstyrelsen netop har offentliggjort.

Fakta om arbejdet mod uautoriseret arbejde

  • Sikkerhedsstyrelsen har i løbet af 2012 i samarbejde med Tekniq og andre byggeorganisationer udarbejdet hjemmesiden www.sik.dk/tjek for at gøre kendskabet til autorisationskravet større. Formålet er desuden at gøre det lettere for forbrugeren at tjekke firmaers autorisation.
  • På hjemmesiden er det også muligt at anmelde et firma til Sikkerhedsstyrelsen.

Uautoriserede håndværkere, der udgiver sig for at have kompetencer, de ikke har, er fortsat et problem i Danmark.

Det konkluderer Sikkerhedsstyrelsen og Brancheorganisationen Tekniq ud fra en række tal, som førstnævnte netop har offentliggjort.

Sikkerhedsstyrelsen har i løbet af årets første otte måneder modtaget 227 anmeldelser om overtrædelser på autorisationsområdet. Heraf er 106 sager sendt videre til politiet. Ser man på gennemsnittet over hele året, er antallet af anmeldelser på niveau med 2011, hvor der blev indgivet 239 anmeldelser til Sikkerhedsstyrelsen.

Læs også: Uatoriseret arbejde fortsætter for fuld kraft 

Chef for teknisk afdeling i Tekniq Installatørernes Organisation Christian Jarby, siger, at det vidner om, at der, på trods af fokus på området, stadig er et stort problem med uautoriseret arbejde.

”Det betyder, at mange hjem kan have store sikkerhedsmæssige brister. Forkert udførte installationer kan føre til personskade i form af stød eller brand, mens forkert udførte vvs- og gasinstallationer kan give store materielle skader i boligen eller bygningen," vurderer Christian Jarby.

Billige håndværkere kan koste dyrt
Han understreger, at det kan blive en dyr fornøjelse at lade sig friste af en billig håndværker, fordi uautoriserede virksomheder ikke er omfattet af en garantiordning. Dog viser Sikkerhedsstyrelsens status også, at forbrugerne ikke altid er vidende om, at de benytter sig af uautoriseret arbejdskraft.

"De fleste sager handler om ulovlig annoncering, hvor en håndværker kalder sig autoriseret uden at være det. Desuden vælger mange firmaer et navn eller beskriver en ydelse, hvor forbrugerne kan tro, at firmaet er autoriseret vvs-installatør, elinstallatør eller kloakmester. Derfor bør forbrugeren altid tjekke firmaer på www.sik.dk/tjek for at sikre sig, at firmaet ikke har pyntet sig med lånte fjer,” siger Christian Jarby.

Læs også: Ny hjemmeside bekæmper uatoriseret arbejde

Straffen for at overtræde autorisationslovgivningen er en bøde på mindst 10.000 kroner og op til 75.000 kroner. Bødestørrelsen afgøres af politi og domstole.

- OWG

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle