Energibesparelser skal sælges på økonomien

Hvad enten det gælder energirenovering eller vedvarende energi, skal det sælges på den økonomiske besparelse – eller eventuelt værdiforøgelse af boligen. For de fleste kommer den gode samvittighed i anden række.

”Når man skal sælge, er det vigtigt at tænke på, at folk først og fremmest kan forstå kroner og ører. De kan ikke nødvendigvis forstå hele teknikken. Installatørens opgave er at omsætte de tekniske installationer til blandt andet økonomi. Vi skal jo tale det sprog, som kunden forstår,” det siger IBI Salgschef Søren Schantz, Lemvigh-Müller.

Han mener, at det kan være svært for kunden at se, at man kan spare penge med en varmepumpe, hvis ikke man har det økonomiske regnskab foran sig, så det må installatøren stille til rådighed. På samme måde kan det være svært at forstå, at man skal investere i solceller, når tilbagebetalingstiden umiddelbart ser lang ud.

Privatkunder tænker mere langsigtet
”Men når man nu tager de stigende elpriser indover, og når man inddrager de bløde værdier som for eksempel selvforsyning, så begynder det at hjælpe på det,” bemærker han og sammenligner med en professionel bestyrelse i en virksomhed, som helt ville afvise en investering med så lang tilbagebetalingstid. Privatkunder har en anden tilgang.

”På privatmarkedet er det jo sådan, at hvis ikke vi sparer penge, så gider vi ikke. Sådan er det i hvert fald langt hen ad vejen, siger han,” men tilføjer så, at man på det her område skal tænke meget bredere.

For installatøren betyder det, at han lige pludselig skal ud og rådgive kunden om investeringer, altså hvad der skal til for at bevare prisen på et hus, og her betyder det en hel del for værdien af et hus, om energiregningen er høj eller lav.

Grossister skal vejlede bedre
”Nettomålerordning, investering, finansiering er jo ikke noget, installatøren er vant til at tale om, men det kommer han til, og her skal vi i grossistleddet være bedre til at holde nogle seminarer og kurser, hvor vi entrerer med nogle kontakter, vi ikke er vant til, for eksempel finansieringsinstitutter, vi skal jo også gøre tingene anderledes, for det her er meget mere en den traditionelle forretningsmodel,” siger Søren Schantz og henviser til at nogle installatører holder gå-hjem-møder, hvor de har en bank med.

Han mener, at disse installatørers succes skyldes, at de forstår at finde nogle partnere, som kan det, de ikke selv kan, fx hjælpe med finansiering. Han mener dog, at vi vil komme til at se partnerskaber, ”som vi aldrig har tænkt på før”.

Men det vigtigste af alt, det er, at vi bliver bedre til at forklare folk, hvad der er i det, bortset fra teknik. Hvad er der i det for mig som forbruger? Hvad får jeg ud af det? Og her skal vi tale om elbesparelser, tilbagebetalingstid, bedre energimærke og dermed værdiforøgelse af boligen.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

17.07.2024RIB Software

Sponseret

Kombiner modeller i RIB Projekt!

24.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

tic elkas/Eegholm-gruppen udpeger to nye bestyrelsesmedlemmer

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle