Erhvervsorganisation: Klimarådets grønne genopretningspakke skal være et wake-up call for Christiansborg

Med Klimarådets bæredygtige genopretningsplan må regeringen sætte gang i renoveringen af de offentlige bygninger og tage initiativ til at få skiftet forurenende olie- og gasfyr med det samme. Det mener Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri mener blandt andet, at der skal stilles krav om CO2-regnskaber for alle bygninger, veje og broer. .

Ifølge Dansk Byggeri, er der ikke noget at betænke sig på, når man læser en grøn genopretningsplan, som Klimarådet netop har fremlagt. Planen indeholder 14 tiltag, der skal føre Danmark gennem coronakrisen uden at sparke målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030 til hjørne.

“Vi skal have gang i energirenoveringerne og energieffektiviseringen af Danmark. Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg siger det, Klimarådet siger det, og bygge- og anlægsbranchen er klar til at levere fra i morgen. Regeringen og Folketinget må vise, at de vil den grønne vej ud af krisen og sætte gang i energieffektiviseringen af bygningerne, der i dag står for 30 procent af Danmarks CO2-udledning”, siger direktør hos Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen og fortsætter:

Læs også: Energieffektive bygninger vil gavne både klimaet og pengepungen

“I Dansk Byggeri er vi helt enige i mange af elementerne, der flugter med de anbefalinger, som Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren er kommet med. Det gælder blandt andet forslagene om at klimarenovere eksisterende bygninger og skifte olie- og gasfyr ud med mere klimavenlige opvarmningsformer. På den måde kan vi skabe grønne arbejdspladser, som fører til et mindre energiforbrug og sikrer, at den energi, vi bruger, er grøn”, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

CO2-tunge byggematerialer
Blandt Klimarådets forslag er også krav om at energirenovere kommunale og regionale bygninger og at undtage investeringer i energieffektiviseringer og bedre indeklima fra det kommunale anlægsloft. Anlægsloftet er midlertidigt suspenderet i år - den bør forlænges, når det gælder investeringer, der vil føre til energibesparelser, understreger Dansk Byggeri.

Derudover peger Klimarådet også på, at man skal se på CO2-udledningen for byggematerialer, hvilket erhvervsorganisationen er enig i.

“Der er ingen tvivl om vi skal have CO2-udledningen i materialer ned. Vi skal ikke gøre os til smagsdommere over, hvilke materialer der er gode og dårlige at bruge. Men som vores klimapartnerskab anbefaler, skal vi stille krav om CO2-regnskaber for alle bygninger, veje og broer, så vi ved præcis hvor meget CO2, der udledes, når man bygger nyt eller renoverer”, siger Michael H. Nielsen.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle