Erhvervsorganisation: Klimarådets grønne genopretningspakke skal være et wake-up call for Christiansborg

Med Klimarådets bæredygtige genopretningsplan må regeringen sætte gang i renoveringen af de offentlige bygninger og tage initiativ til at få skiftet forurenende olie- og gasfyr med det samme. Det mener Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri mener blandt andet, at der skal stilles krav om CO2-regnskaber for alle bygninger, veje og broer. .

Ifølge Dansk Byggeri, er der ikke noget at betænke sig på, når man læser en grøn genopretningsplan, som Klimarådet netop har fremlagt. Planen indeholder 14 tiltag, der skal føre Danmark gennem coronakrisen uden at sparke målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030 til hjørne.

“Vi skal have gang i energirenoveringerne og energieffektiviseringen af Danmark. Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg siger det, Klimarådet siger det, og bygge- og anlægsbranchen er klar til at levere fra i morgen. Regeringen og Folketinget må vise, at de vil den grønne vej ud af krisen og sætte gang i energieffektiviseringen af bygningerne, der i dag står for 30 procent af Danmarks CO2-udledning”, siger direktør hos Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen og fortsætter:

Læs også: Energieffektive bygninger vil gavne både klimaet og pengepungen

“I Dansk Byggeri er vi helt enige i mange af elementerne, der flugter med de anbefalinger, som Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren er kommet med. Det gælder blandt andet forslagene om at klimarenovere eksisterende bygninger og skifte olie- og gasfyr ud med mere klimavenlige opvarmningsformer. På den måde kan vi skabe grønne arbejdspladser, som fører til et mindre energiforbrug og sikrer, at den energi, vi bruger, er grøn”, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

CO2-tunge byggematerialer
Blandt Klimarådets forslag er også krav om at energirenovere kommunale og regionale bygninger og at undtage investeringer i energieffektiviseringer og bedre indeklima fra det kommunale anlægsloft. Anlægsloftet er midlertidigt suspenderet i år - den bør forlænges, når det gælder investeringer, der vil føre til energibesparelser, understreger Dansk Byggeri.

Derudover peger Klimarådet også på, at man skal se på CO2-udledningen for byggematerialer, hvilket erhvervsorganisationen er enig i.

“Der er ingen tvivl om vi skal have CO2-udledningen i materialer ned. Vi skal ikke gøre os til smagsdommere over, hvilke materialer der er gode og dårlige at bruge. Men som vores klimapartnerskab anbefaler, skal vi stille krav om CO2-regnskaber for alle bygninger, veje og broer, så vi ved præcis hvor meget CO2, der udledes, når man bygger nyt eller renoverer”, siger Michael H. Nielsen.

- HCL

Daikin Denmark A/S

Sponseret

Deltag i åbningen af Service Academy og Experience Center

Installator.dk

Presset branche samler tunge profiler på Varmepumpedagen 2024

Relateret indhold

23.10.2024Installator.dk

Dansk Fjernvarme vil sætte turbo på elektrificeringen

23.10.2024Installator.dk

Solar A/S introducerer AI-assistent i mobilapp

23.10.2024Installator.dk

Solar A/S introducerer AI-assistent i mobilapp

22.10.2024wedi GmbH

Sponseret

wedi – din partner i bæredygtige badeværelser

22.10.2024Installator.dk

Dansk lys-virksomhed satser stort på gartnerier og p-huse

22.10.2024KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Sponseret

Videreuddannelse sikrer kvaliteten: KEA opdaterer IMS VVS montørers viden om afløbsinstallationer

21.10.2024Installator.dk

Ny bekendtgørelse på plads: Massivt bøvl aflyst

18.10.2024RIB Software

Sponseret

Skal du skrive IKT-leder på dit CV i år?

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle