"Pris er ikke det eneste parameter"

Mange vvs-virksomheder har et højt serviceniveau over for kunden og leverer løsninger, der har andre værdier end kun at være billigst. Men virksomhederne skal være bedre til at synliggøre løsningerne for kunderne, mener administrerende direktør i Tekniq Niels Jørgen Hansen. Installatør Horisont har stillet ham 5 hurtige spørgsmål om VVS-branchens udfordringer.

Hvilke store udfordringer har vvs-branchen i øjeblikket?
Det er afgørende, at vvs-branchen er klar til at løse de teknisk svære opgaver, som der allerede er og i endnu højere grad kommer stor efterspørgsel på. Branchen har vist sig parat i forhold til udvidelsen af biogasområdet og fjernvarmeområdet, og derfor vil branchen være parat igen til det stigende marked inden for energi. Derudover er det naturligvis vigtigt, at virksomhederne sikrer sig en fornuftig lønsomhed, der giver mulighed for at investere i nye markeder.

Hvordan kan virksomhederne profitmaksimere?
Den enkelte virksomhed skal have fokus på produktivitet og være bedre til at prioritere opgaverne. Det er nogle virksomheder bedre til end andre. Virksomhederne skal være bedre til at skære ind til benet og løse opgaver, der giver mening at udføre. Der er ingen grund til at fylde op med opgaver, som der ikke er penge i. Selvom der er hård konkurrence, skal man ikke acceptere et for lavt prisniveau på opgaverne.

Hvordan er det muligt at konkurrere på andre parametre end prisen?
Virksomhederne skal have fokus på værdien i dialogen med kunden og ikke kun på materialer. Ofte ender kampen om opgaverne i en konkurrence på pris, også selvom det ikke er det, kunden ønsker. Derfor skal man lægge vægt på værdien i funktionalitet, komfort eller helheden i energiløsningen. Det efterspørger kunder i mange henseender – for eksempel i forhold til ventilation, badeværelser og energiløsninger generelt.

Hvad betyder en stigende konkurrence fra udlandet?
Det betyder, at virksomhederne skal sikre sig, at de øger produktiviteten, og det betyder, at der er et endnu større behov for at fokusere på, at prisen ikke er det eneste parameter for kunden. Mange virksomheder har et højt serviceniveau over for kunden og kan levere løsninger, der har nogle andre værdier end kun at være billigst. Men virksomhederne skal være bedre til at gøre disse værdier synlige for kunderne. 

Hvordan ser du mulighederne for at udnytte hjemmesider og onlinemarkedet?
En hjemmeside skal ses som en virksomheds profil udadtil, og derfor er det naturligvis vigtigt, at den er tidssvarende. Men det er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at virksomhederne har fokus på at opbygge relationer til både eksisterende og nye kunder, og selv er opsøgende på at få nye opgaver. Det handler om at tænke i selv at markedsføre sin virksomheds kompetencer.  

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

08.07.2024TOTO

Sponseret

Enestående certifikat for hygiejne

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle