Lav præcise solcelleberegninger

Videncenter for energibesparelser har sammen med revisions- og rådgivningshuset Deloitte udviklet en ny solcelleberegner. Den giver for første gang svar på, hvor store besparelser solcelleinstallatøren kan love husejeren ud fra, hvor meget solen skinner.

Solen skinner mere på Bornholm og i Skagen. I det hele taget er der flere solskinstimer langs kysten end inde i landet. Denne viden bliver nu brugt i en ny solcelleberegner, der dermed giver en mere præcis besparelsesberegning for solceller, end det hidtil har været muligt at lave. Solcelleberegneren er udviklet af Videncenter for energibesparelser i bygninger i samarbejde med Deloitte.

”Der kan være temmelig stor forskel på besparelserne afhængig af, hvor huset ligger rent geografisk og selvfølgelig også, om huset vender mod nord, syd, øst eller vest. Derfor er det bestemt værd at lave den individuelle beregning, så man som solcelleinstallatør hverken lover for lidt eller for meget,” siger Centerleder Vagn Holk fra Videncentret, som fortæller, at solcelleberegneren er så brugervenlig og enkel, at husejeren selv kan selv benytte den.

Find solcelleberegneren

Find solcelleberegneren på

www.byggeriogenergi.dk under menupunktet ”værktøjer”.

"Men vi mener, at det i ligeså høj grad er den professionelle solcelleinstallatører, der skal bruge beregneren til at give husejeren troværdige, uvildige beregninger. Dermed kan installatøren yde ekstra god vejledning og få flere med på solcellebølgen,” siger han.

Samarbejdet mellem Videncentret og Deloitte betyder, at der har været både den relevante energitekniske og økonomisk-finansielle viden til stede til at udvikle beregneren.

-KPE 

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

25.06.2024Installator.dk

Elafgifter får boligejere til at frakoble solceller

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle