Solceller bliver tynde som folie og falder i pris

Ny solcelleform tegner godt for boligejere, der kan se frem til billigere og tyndere solceller.

Organiske solceller er tynde som folie. Foto: NanoSyd..

Fremtidens solceller er tynde som folie og vil sandsynligvis blive så billige, at boligejere ikke får behov for statsstøtte. Det skriver Jyllands-Posten. 

<p>"De nye solceller vil give nye muligheder. Der vil være en prisfordel, de absorberer lyset bedre, og cellerne er tynde og billige"</p>

Morten Madsen, adjunkt på NanoSyd

Ny forskning inden for organiske solceller viser en markant udvikling på området. Morten Madsen, der er adjunkt på NanoSyd, Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet forklarer fordelene ved den nye solcelleteknologi.

Læs også: Boom i Taiwan-solceller

"De nye solceller vil give nye muligheder. Der vil være en prisfordel, de absorberer lyset bedre, og cellerne er tynde og billige. Det vil være mindre ressourcekrævende at producere de organiske solceller". 

Den nye solcelleteknologi tegner tilmed godt for pengebeholdningen. Hvis fremstillingen af de organiske solceller bliver billig nok, vil det være til gavn for både boligejere og staten. 

"Hvis vi kan udvikle en metode, der gør det billigt at fremstille solcellerne, vil det måske ikke være nødvendigt for staten at støtte solcellerne. Så vil anskaffelsen af solceller i sig selv være god en forretning for boligejerne," tilføjer Morten Madsen.

Læs også: Kommuner skrotter solceller på grund af bureaukrati

Der er dog ingen grund til bekymring for de boligejere, der allerede har investeret i solcelleanlæg. Den nye solcelleteknologi vil ifølge forskerne først være en realitet om fem til ti år.

"I øjeblikket arbejder vi i laboratoriet med solceller, der måles i millimeter og centimeter, men der arbejdes også på at fremstille dem i lidt større skala. Virksomhederne er i gang, men udfordringerne ligger i effektiviteten og især i levetiden. Det handler om, hvornår cellerne vil være billige nok til en masseproduktion," slutter Morten Madsen.

Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet skal lede forskningen af organiske solceller, der er en del af et europæisk forskningsnetværk, som skal udvikle nye organiske energiteknologier. EU har bevilget 29 millioner kroner til projektet, som officielt tager sin begyndelse 1. september.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.07.2024Installator.dk

Vinderne af Installatørprisen

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

17.07.2024RIB Software

Sponseret

Kombiner modeller i RIB Projekt!

24.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

tic elkas/Eegholm-gruppen udpeger to nye bestyrelsesmedlemmer

19.06.2024RIB Software

Sponseret

Sådan undgår du, at din digital aflevering bliver en omkostning - Her er tre gode råd!

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle